Back to index

Een passie werd een beroep. Reeds op jonge leeftijd geraakt Eric Bijnens gepassioneerd door vormgeving en handwerk. Hij besliste zijn passie te wijden aan de edele metalen en stenen. In de gerenommeerde school te Luik behaalde hij volgende diploma's: goudsmid (met specialisatie), edelsteenkunde, grafisch ontwerp, graveur - ciseleur en uurwerkmechanica.

In 1983 startte hij samen met echtgenote Carine een goudsmederij en juwelenwinkel te Tongeren. Een kleine maar gezellige winkel in het centrum van de oudste stad van België op het drie landen punt.

De zaak evolueerde tot een atelier voor grote producties. Een uitgebreid team van specialisten stond in voor het vervaardigen van gouden juwelen voor eigen winkel en andere bekende firma's in binnen- en buitenland.

Gezien de weinig artistieke waarde van het seriewerk wordt sinds 1998 de vergaarde ervaring en het vakmanschap uitsluitend gebruikt voor het vervaardigen van het "betere" juweel en unieke stukken in alle prijsklassen. Tegenwoordig worden er juwelen vervaardigd in zeer beperkte oplage. Om de authenticiteit van uw droomjuweel te bewaren wordt er gebruik gemaakt van de wereldwijd gedeponeerde meesterstempel.

ruler

Home Juwelen Nieuws Edelstenen Oud goud Atelier Info